Protox Odour-free for cleaning personal belongings

Rengøring af løsøre er altid en udfordring. Hvis der er tale om ”hårde” overflader, så er problemet ikke så stort, da de normalt tåler afvaskning og aftørring med lidt af hvert. Ligeledes tåler rigtig mange tekstiler at blive vasket, men når vi kommer til polstrede møbler, så er der udfordringer både med lugt og måske også med skimmelsvamp.

Skimmelsvamp er svært at fjerne i dybden

Hvis der er vækst af skimmel, så er vores holdning altid, at man bør kassere de polstrede møbler, da der ikke findes en metode, der kan fjerne vækst ”i dybden”. Og da polstringen set fra skimlens side er dejlig porøs og tilgængelig, vil der altid være en eller anden grad af vækst i dybden, hvis der ses vækst på overfladen.

Man kan måske godt fjerne den overfladiske vækst, men at forsøge at fjerne den dybe vækst vil i langt de fleste tilfælde i bedste fald resultere i, at man står tilbage med en død skimmelsvamp i polstringen. Og uanset om skimmelsvampen er levende eller død, får en person der er allergisk over for skimmelsvamp nøjagtigt de samme symptomer.

Et middel der ikke bleger polstrede møbler

Udover skimmel så oplever man tit at polstrede møbler lugter, og at opgaven ikke er at fjerne skimmel, men udelukkende en lugtsanering.

Vi har i mange år arbejdet med klordioxid som aktivstof, og i en række tilfælde vil en behandling med klordioxid i form af ProtoxAbScent være et bud på en løsning af sådan et lugtproblem. Fordelen ved klordioxid er, at ved brug af ProtoxAbScent der trænger klordioxidgassen ind gennem polstringen og fjerner lugten i dybden, men ulempen er, at behandlingen tager relativt lang tid.

Klordioxid, i form af ProtoxHysan kan ikke anbefales på polstrede møbler, da klordioxidopløsningen kan få farvede tekstiler til at falme – det har alle de af jer, der har sort arbejdstøj og som arbejder med ProtoxHysan ved selvsyn opdaget.

Vi har derfor længe været på jagt efter et produkt, der uden problemer kan anvendes direkte på farvede tekstiler, og er nu klar med ProtoxOdourfree. ProtoxLugtfri er baseret på bakteriekulturer og enzymer og indeholder selvfølgelig IKKE parfume eller andre lugtstoffer.

ProtoxLugtfri er beregnet til at blive sprøjtet direkte på de ildelugtende overflader, som hunde- og katteurin, opkast etc. Og i modsætning til klordioxid (ProtoxHysan) giver ProtoxLugtfri ingen afblegning.

Er der tale om lugtstoffer, der er trængt langt ned i polstringen som tobaksrøg, brandlugt etc., så anbefales det at kombinere ”overflade” saneringen med ProtoxLugtfri med en dybdegående lugtsanering med klordioxid i gasform (ProtoxAbScent).