ProtoxKombi Aqua

- et revolutionerende nyt træbeskyttelsesmiddel fra ProtoxTidligere har vi kun kunnet forebygge angreb af trænedbrydende svampe og trænedbrydende insekter ved at behandle med en kombination af 2 produkter. Det har jo ikke været fordi der ikke fandtes kombinationsprodukter der både virker mod trænedbrydende svampe og trænedbrydende insekter samtidig, men kun fordi vi ikke har kunnet stå inde for disse kombinationsprodukter.

Traditionelle kombinationsprodukter er ofte baseret på opløsningsmidler – det er fordi det teknisk er meget nemmere at få både insektmidler og svampemidler opløst i terpentin.
Generelt er det at udvikle et produkt på vandbasis meget mere kompliceret end at lave en terpentinbaseret opløsning, da de aktive stoffer IKKE kan opløses i vand og derfor skal ”overtales” til at opholde sig i vandfasen uden at blive til krystaller på bunden af dunken eller til en oliefilm på overfladen.

En anden vej til kombinationsprodukter har været de bor-holdige produkter, og der har vi set en hel række uheldige egenskaber, blandt andet af rent anvendelsesteknisk karakter, hvor produkter skal holdes opvarmet for at kunne sprøjtes ved temperaturer som optræder på byggepladser i Danmark i store dele af året. Desuden har disse produkter den helt store ulempe at de trækker ud af træværket og optræder som krystaller på overfladen. Krystallerne tiltrækker fugt der øger risikoen for skimmelvækst og som umuliggør en efterfølgende behandling med maling.

Nu har vi imidlertid ProtoxKombi Aqua – som navnet antyder, så er der her tale om et produkt der kombinerer et middel mod trænedbrydende svamp og et middel mod trænedbrydende insekter og det er på vandbasis. Udover denne unikke kombination, så er produktet også godkendt til at forebygge skimmelsvamp, det kan overmales med alle gængse vandbaserede malinger, har en MAL kode på 00-1 og er ikke mærket som farligt for mennesker.

ProtoxKombi Aqua er beregnet til brug i tagrum, på døre og vinduer, på beklædningsbrædder, kort sagt overalt i det der hedder anvendelsesklasse 2 og 3 – altså træ der lejlighedsvis bliver udsat for fugt.

ProtoxKombi Aqua skal altid påføres det rå træ. Hvis det er træ der skal bruges udendørs, så skal behandlingen altid afsluttes med en behandling med en maling eller anden overfladebeskyttelse som medvirker til at holde træet tørt og som beskytter mod den nedbrydning der ellers kommer som følge at solens UV stråler.

På trods af at ProtoxKombi Aqua er på vandbasis og har en meget lav MAL kode, så er det et godkendt træbeskyttelsesmiddel og er derfor inde i bygning kun til brug i tagrum, på konstruktionstræ etc. udenfor dampspærren.

Læs mere om ProtoxKombi Aqua her »

Download artikel som PDF her »